Keliaujate į Druskininkus? Šios trys lankytinos vietos turi būti Jūsų sąraše!

Druskininkai - miestas-kurortas pačiuose Lietuvos pietuose. Druskininkai turi begalę gražių ir lankytinų vietų, tačiau išrinkome tris, kurios turi papildyti jūsų lankytinų vietų sąrašą! 




1. Grūto parkas

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, 1989-1991 metais daug sovietmečio ideologizuotų paminklų buvo demontuoti ir, nesant nustatytos saugojimo tvarkos, gulėjo sukrauti sandėliuose ir kiemuose, dažniausiai komunalinių įmonių teritorijose. Taip “saugant” daugelis paminklų buvo apgadinti (vieni “nukentėjo” demontuojant, kitus pastebėjo prekeiviai metalais ir pan.), o ateityje galėjo būti ir visai sunaikinti, kaip atsitiko kaimyninėse respublikose. Dėl demontuotų sovietmečio skulptūrų likimo būta įvairių nuomonių ir pasiūlymų. Sunaikinti? Saugoti? 1998 m. Kultūros ministerijos skelbtą konkursą demontuotų sovietinio laikotarpio paminklinių skulptūrų ekspozicijai įrengti laimėjo viešoji įstaiga “Hesonos klubas”, įsikūrusi Grūte prie Druskininkų. Svarus argumentas buvo tai, kad šios įstaigos vadovas Viliumas Malinauskas planavo įrengti ekspoziciją, tam panaudoti privačias lėšas, turimas iš šeimos grybų ir uogų verslo ir neprašyti finansinės paramos iš valstybės. Konkursui pateiktame projekte taip pat buvo akcentuota naujo turizmo objekto reikšmė šio Pietų Lietuvos regiono plėtrai. Ekspozicijos rengimo darbai pradėti 1999 m. pradžioje. Grūto parkas oficialiai atidarytas 2001 metais balandžio 1 dieną.

Grūto parkas

2. Lynų kelias

Visus metus veikiantis Lynų kelias Druskininkuose – vienintelis toks Lietuvoje. Tai viena iš ekologinių transporto rūšių, kuri neteršia aplinkos ir yra puiki pramoga tiek vaikams, tiek suaugusiems. Keturi dešimtviečiai keltuvai iš Lynų kelio stotelės prie Druskininkų vandens parko į kitą Nemuno pusę, prie žiemos pramogų rojaus „Snow arena”, 1,16 km atstumą 45 metrų aukštyje Jus „nuskraidins“ per 7,5 minutes. Kelionės metu pro keltuvo langus, tarsi iš apžvalgos rato, išvysite: įspūdingus Druskininkų kurorto miškus, Nemuno upės vingius ir nuostabią miesto panoramą.


Lynų kelias

3. Merkinės piramidė

Nutviekstas saulės Dzūkijos miškų apsupty spindi stiklinis kupolas. Kupolo viduje stovi trišonė piramidė, o joje – du unikalūs kryžiai, kurie ypatinguoju būdu koncentruoja subtiliąją dvasinę energiją bei perteikia ją šios erdvės lankytojams. Žmonės gausiai lanko šį iš pirmo žvilgsnio neįprastą statinį. Būdami jame maldos ir meditacijos metu pasisemia teigiamos energijos, atgauna dvasinę pusiausvyrą, džiaugiasi pagerėjusia fizine sveikata. Piramidė Varėnos rajone, Merkinės seniūnijoje, Česukų kaime buvo įkurta 2002 metais – praėjus dvylikai metų nuo šioje erdvėje Povilo Žėko bei jo artimųjų akivaizdoje įvykusio stebuklo.

Merkinės piramidė


Ieškote daugiau lankytinų vietų?👉 Biržų regioninis parkas ; Anykščių medžių lajų takas ir kitos lankytinos vietos taip pat nepamirškite peržiūrėti interaktyvius žemėlapius

Komentarai

  1. Druskininkai labai gražus miestas, lankysiu jį dar ne kartą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Buvau pora kartų ir visada ten norisi sugrįžti ✨

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Garsusis Anykščių pažintinis medžių lajų takas ir kitos lankytinos vietos

Biržų regioninis parkas - vieta, kurią būtina aplankyti!